Politică retur

Află în ce condiții poți returna un produs

În conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 34/2014, utilizatorii/cumpărătorii au dreptul să solicite anularea unei comenzi, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice. Pentru exercitarea dreptului de retragere din contractul rezultat din plasarea comenzii pe site-ul www.marveii.ro trebuie ca SC Marveii Team SRL să fie notificată cu privire la decizia retragerii printr-o solicitare scrisă, neechivocă, trimisă prin poșta la adresa București, Sector 1, str. Avionului, nr. 26, Biroul B, etaj 1, sau prin email, la adresa contact@marveii.ro, în termenul prevăzut de lege. SC Marveii Team SRL va rambursa suma aferentă comenzii prin virament bancar în contul folosit de către utilizator/cumpărător pentru plasarea comenzii sau, dacă metoda de livrare a presupus plată ramburs, în contul utilizatorului/cumpărătorului menționat de acesta în solicitarea scrisă și trimisă în scopul exercitării dreptului de retragere.

Suma aferentă comenzii, excluzând costurile de livrare retur, va fi rambursată de către SC Marveii Team SRL în cel mult 14 zile de la primirea produselor ce au făcut obiectul comenzii și al solicitării de retragere din contract și care au fost returnate în perfectă stare. În cazul retragerii din contract, întreaga comandă trebuie sa fie returnată în același mod în care a fost livrată, respectiv prin curier, integrală și ambalată corespunzător. Utilizatorul/cumpărătorul trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit comanda și să suporte costurile direct legate de returnarea produselor, respectiv a costurilor de curierat. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract următoarele produse:

  • produse confecţionate după specificaţiile prezentate de utilizator/cumpărător sau personalizate la cererea acestuia
  • produse care prezintă modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri
  • produse care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii: produse purtate, spălate, etc

În eventualitatea în care utilizatorul/consumatorul constată recepționarea unuia sau mai multor produse ce prezintă defecte din fabricație, poate solicita returul acestora cu condiția notificării problemelor constatate în cel mult 48 de ore din momentul recepționării comenzii, prin email, la adresa contact@marveii.ro. Utilizatorul/cumpărătorul poate solicita înlocuirea produsului defect cu unul conform sau restituirea contravalorii produsului.

În cazul în care nu se poate sau nu se acceptă de către utilizator/consumator înlocuirea produsului defect cu unul conform, SC Marveii Team SRL va rambursa suma aferentă produsului semnalat ca fiind defect de către utilizator/consumator prin virament bancar în contul folosit de către utilizator/cumpărător pentru plasarea comenzii sau, dacă metoda de livrare a presupus plată ramburs, în contul utilizatorului/cumpărătorului menționat de acesta în solicitarea scrisă și trimisă în scopul semnalării problemei detectate. Contravaloarea produsului plus costurile aferente trimiterii returului, vor fi rambursate de către SC Marveii Team SRL  în cel mult 14 zile de la primirea produsului care a făcut obiectul solicitării returului și care a fost returnat în ambalajul original sau echivalent, astfel încât transportul să nu afecteze starea produsului.

! SC Marveii Team SRL își asumă dreptul de a refuza creditarea produselor deteriorate din cauza ambalajelor insuficiente, indiferent că acestea fac obiectul unei retrageri din contract sau a unui retur cauzat de un defect de fabricație și de a refuza creditarea produselor returnate pentru care nu s-a primit apriori înștiințare scrisă conform procedurii enunțate.

SC Marveii Team SRL poate anula o comandă plasată de către un utilizator/cumpărător în următoarele situații:

  • dacă o comandă nu a fost achitată și datele furnizate de către utilizator/cumpărător în formularul de comandă sunt incomplete și/sau incorecte, SC Marveii Team SRL poate anula comanda  fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte sa poată pretinde celeilalte părți daune-interese.
  • dacă un produs comandat de către utilizator/cumpărător nu poate fi livrat de către SC Marveii Team SRL, societatea va informa utilizatorul/cumpărătorul asupra acestui fapt și dacă plata aferentă comenzii a fost deja efectuată, va returna contravaloarea comenzii, în termen de maxim 7(șapte) zile de la data la care s-a comunicat utilizatorului/cumpărătorului necesitatea anulării comenzii.